.

Nord-Troms

- startside for Nord-Troms
Karlsøy . Kvænangen . Kåfjord . Lyngen . Nordreisa . Skjervøy . Storfjord .
bil buss camping hotell fergeruter hurtigbåt kart ledige stillinger nyheter overnatting reise rutetider scooter slekt ting å gjøre vær og vind webkameraer

Fergeruter Lyngen 2022

Lyngen har to fergesamband, Lyngenferga og Ullsfjordferga.

Lyngenferga

Klikk her for ruter og se etter rute 190/191. Lyngenferga går mellom Lyngseidet i Lyngen kommune og Olderdalen i Kåfjord kommune. I gamle dager var dette en del av Riksveg 91. Rutetider administreres av Troms fylkestrafikk, som er en del av samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune, under navnet Tromskortet. Klikk deg inn på Tromskortet sin oversikt over fergeruter for å finne rutetider for ferger i Troms, evnt. klikk videre på Se flere. Kjører du mellom Nord-Troms / Finnmark og Tromsø anbefales fergene. Den andre ferga på turen vil i så fall være Ullsfjordferga. Rutetider for Lyngenferga korresponderer stort sett med avgangene til Ullsfjordferga. Overfarten er på noe over 40 min. men med ombord- og ilandkjøring går det gjerne 50.

Ullsfjordferga

Klikk her for rutetider og se etter rute 190/191. Denne ferga går fra Svensby i Lyngen kommune til Breivikeidet i Tromsø kommune, og er en del av fylkesveg 91. Denne ferge brukes i stor utstrekning av reisende til og fra ytre Lyngen, dvs. områdene Lengangsøyra, Sør-Lengangen og Nord-Lenangen, da dette forkorter reisetiden betraktelig. Ytre Lyngen er for mange tromsøværinger ensbetydende med hytteliv, og for tilreisende handler det gjerne om å stå på ski i de bratte fjellsidene til Lyngsalpene.
Når det gjelder rutetider for Ullsfjordferga så er det Tromskortet som administrerer rutetider også i dette tilfellet. Beregn gjerne en halvtime til overfarten.

Uansett hviken ferge du tar er omgivelsene svært naturskjønne, selv om avstanden til Lyngsalpene kan virke litt stor, og dét uansett vær!

Ut å reise? Trenger du rutetabeller?
Her finner du rutetabeller bl.a fra NSB.
Kart over Nord-Norge
Trenger du kart over et sted du skal reise til finner du f.eks. kart over Nord-Norge her. Du finner naturlig nok også kart over resten av Norge på domenet bykart.net.
vipps
nordtroms.no er en Nord-Troms Web produksjon
Retningslinjer for personvern